Promotie Cafe
Image default
Aanbiedingen

3 ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan de explosieve groei van online winkelen

Ben jij ook helemaal fan van online winkelen? Vind jij het ook zo fijn om jouw favoriete producten gratis en voor niets bij jou thuis op de deurmat geleverd te krijgen zonder dat je hiervoor zelf ook maar één stap buiten de deur hoeft te zetten? Dan ben je zeker niet de enige, want online winkelen kent (nog steeds) een explosieve groei. Hieronder willen we graag drie ontwikkelingen toelichten die hieraan hebben bijgedragen. Lees snel verder!

 

We worden steeds drukker en hebben geen tijd meer om fysiek te winkelen

 

Een eerste hele belangrijke reden waarom online shoppen zo populair is geworden, is het feit dat we met z’n allen steeds drukker worden. We moeten van alles en lijken massaal tijd tekort te komen. We moeten werken, de kinderen naar school brengen en weer ophalen, het huishouden doen, boodschappen halen en iedere avond weer een gezonde maaltijd op tafel zien te toveren. Geen wonder dat we geen tijd meer hebben om fysiek te winkelen. 

 

We worden bestookt met online advertenties, lokkertjes en aanbiedingen

 

Wij mensen zijn ontzettend gevoelig voor aanbiedingen en andere lokkertjes. De één heeft hier wellicht wat meer last van dan de ander, maar over het algemeen kunnen we een goede aanbieding maar moeilijk weerstaan. Bedrijven proberen hierop in te spelen door gepersonaliseerde advertenties aan ons voor te schotelen. Het internet en social media, waar we vandaag de dag behoorlijk veel te vinden zijn, zijn hier ideaal voor. Door ons internetgedrag te analyseren, weten bedrijven heel goed in te spelen op onze wensen en behoeften. Dit maakt dat we nog eerder zullen zwichten. Een online bestelling is dan ook zo geplaatst.

 

Tijdens de coronalockdowns werden we haast gedwongen (en nu willen we niet meer terug)

 

De coronalockdowns staan bij de meeste mensen nog vers in het geheugen gegrift. Tijdens deze lockdowns waren alleen de essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, geopend en moesten alle andere winkels de deuren sluiten. Fysieke speelgoedwinkels, schoenenzaken en lingeriezaken gingen bijna kopje onder. Aan de andere kant profiteerden online webshops, zoals Sliponline.nl, hier natuurlijk volop van. Mensen hebben nu eenmaal zo af en toe nieuw ondergoed nodig en werden hierdoor haast gedwongen om hun aankopen online te doen. En ook al zijn alle winkels nu weer geopend, veel mensen zien de voordelen van online winkelen inmiddels in en willen eigenlijk niet meer terug. 

 

https://www.sliponline.nl/