Promotie Cafe
Image default
Zakelijk

Een auto uit de 3D printer

We hebben de laatste jaren en maanden vele waanzinnige doorbraken meegemaakt die mogelijk waren door de 3D printer. Zo konden we bijvoorbeeld lezen over onderdelen voor de luchtvaartindustrie die uit de 3D printer kwamen. Nu is er echter een nieuwe doorbraak en gaat het niet enkel om onderdelen maar om een geheel chassis van een auto dat uit de 3D printer is gerold.

Het bedrijf die dit allemaal heeft mogelijk gemaakt is de Amerikaanse startup Divergent. Dit bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft dus een auto ontwikkeld die grotendeels uit de 3D printer afkomstig is. De auto heeft de naam de Blade gekregen en zal in eerste instantie slechts in beperkte oplage geproduceerd worden maar het spreekt natuurlijk voor zich dat slechts een opstapje is naar een toekomst waarin het bedrijf moet gaan floreren.

Als we kijken naar de technische kant van de auto vallen ook een aantal zaken op. Het chassis, dat dus uit de 3D printer komt, bestaat uit geprinte carbonfiber buisjes die verbonden zijn via een knooppunt. Het grootste voordeel van dit chassis is dat het in gewicht erg licht is. Volgens Divergent is het zelfs zo dat het gewicht van de wagen zo maar liefst 90% lager ligt dan bij een normale auto. De Blade weegt dan ook maar 1400 pond, oftewel 636 kilo. Je moet overigens niet denken dat dit om een leuk boodschappenwagentje gaat want de Blade heeft maar liefste een 700 pk motor.

Het bovenstaande verhaal is natuurlijk een prachtig voorbeeld van verbeteringen dankzij printers. In de printwereld zijn er naast de 3D printer natuurlijk nog veel meer prachtige verbeteringen gemaakt. Denk maar is aan de stappen die er op het gebied van coding and marking gemaakt konden worden dankzij de QR code printer. De QR code heeft namelijk ook voor vele verbeteringen gezorgd. Doordat haast iedereen nu een smartphone heeft wordt het nut van QR codes steeds groter.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl