Promotie Cafe
Image default
Electronica en Computers

Hoe bestuur je een hoverboard

Bij het zien van een hoverboard vragen veel mensen zich af hoe je het moet besturen. Er is namelijk geen stuur of hendel die je met je handen kan vasthouden. Dus als jij je ook afvraagt hoe je zo’n smart balance board moet besturen en of het lang duurt voordat je het leert, dan leggen we in dit artikel kort even uit hoe het allemaal in zijn werking gaat.

Een hoverboard bevat verschillende sensoren en gyroscopen die in directe verbinding staan met de motoren in de wielen. Onderaan je voeten bevinden zich 2 sensoren. Door op een voet meer druk uit te oefenen zal je board naar links of rechts draaien. Bijvoorbeeld: plaats je meer druk op je linker voet dan zal je hoverboard naar links draaien. Plaats je meer druk op je rechter voet dan zal je hoverboard naar rechts draaien.

De gyroscopen houden je board recht. Leun je met je bovenlichaam dus een beetje naar voor dan zullen ze dit detecteren en zal je board voorwaarts bewegen. Leun je met je bovenlichaam een paar graden naar achteren dan zal je hoverboard achteruit rijden.

Zoals je dus ziet bestuur je dus je smart balance wheel met je lichaam en niet met je handen. Je bovenlichaam gebruik je om je board voorwaarts of achterwaarts in beweging te zetten en je voeten gebruik je om naar links of rechts te sturen.

Je zal al snel merken dat je geen overdreven bewegingen moet maken om je board te besturen. De sensoren en gyroscopen zijn namelijk erg gevoelig, wat maakt dat ze zelf de kleinste druk of beweging detecteren en hier direct gevolg aan geven.

Een hoverboard besturen is niet moeilijk. De meeste mensen zijn hier na enkele minuten al vlotjes mee weg. Het enige wat een beetje extra tijd vraagt om te leren is op en af je board stappen. Om dit te leren is het aangeraden om je board tegen een muur te plaatsen, je vast te houden aan de muur en snel maar zachtjes voet per voet op je board te zetten. Dit is een goede techniek om het op en afstappen snel onder de knie te krijgen.

Nog een gouden tip: zorg dat je de eerste malen steeds een vriend of vriendin in de buurt hebt die je kan vasthouden ter ondersteuning. Dit zal pijnlijke valpartijen voorkomen.

Leren om een hoverboard te besturen is niet moeilijk en gaat vrij snel. De eerste keer voelt het wat onhandig en gevaarlijk aan, maar na enkele minuten zal je er helemaal mee weg zijn. Veel plezier!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.smartbalancewheelshop.be