Promotie Cafe
Image default
Woning en Tuin

Hottub

Wilt u na een dag hard werken weer heerlijk tot rust komen en alle gedachten van u afzetten?  Dan is een hout gestookte hottub wellicht iets voor u.

Een hottub onderscheidt zich op een aantal punten van een gewoon bad, bubbelbad of Jacuzzi. De belangrijkste punten zijn wel dat, traditioneel gezien, een hot tub buiten in de open lucht staat en van hout is gemaakt. Van oudsher uit is de hot tub namelijk een houten tobbe (vat) gemaakt van dikke planken, bijeengehouden door (metalen) spanbanden. Ook de bodem is van hout. Er hoort ook een houten deksel bij om de hot tub na gebruikt af te kunnen sluiten, zodat het water niet verontreinigd kan worden met bijvoorbeeld bladeren van bomen. Soms wordt dit ook wel gedaan met bijvoorbeeld een (goedkoper) plastic kleed.

Verder bevat een hot tub natuurlijk een houtgestookte ijzeren kachel. Deze bevindt zich normaal gesproken deels in het vat onder water. Er is een opening om het hout in te stoken en meestal een soort schoorsteentje voor de rookafvoer. Het nadeel van een interne kachel in de hot tub is dat het ruimte in neemt. Tegenwoordig zijn er ook varianten met een kachel / verwarming van buiten af. Hierbij kan het water via natuurlijk convectie door buizen van en naar de (houtgestookte) kachel stromen, of er is een pomp aanwezig. Er zijn tegenwoordig ook electrisch verwarmde hot tubs te koop.

Normaal gesproken is een hot tub op de bodem langs de binnenwand, uitgerust met een houten bankje waarop meerdere mensen kunnen zitten. Hottubs met interne kachel hebben minder bankruimte omdat een deel van de ruimte wordt ingenomen door de houtkachel. Deze is dan afgeschermd met een soort houten hekwerk zodat niemand zich er aan kan branden.

Wanneer je een hot tub wil gebruiken om je gezondheid op peil te krijgen of te houden, is het belangrijk om er een te kiezen die niet vol chemicaliën zit. Je moet dus op zoek naar een hot tub die zonder kan en het water op een andere manier zuiver houdt, bijvoorbeeld met ozon of ionisatietechnieken.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.sunspabenelux.be