Promotie Cafe
Image default
Meubels

Je huis inrichten met meer zen

Zen is een woord wat in de westerse cultuur steeds vaker voorkomt met betrekking tot de levensstijl en het gevoelsleven van mensen. Als mensen aangeven dat ze zich meer zen willen voelen, betekent dit meestal dat ze meer rust willen ervaren in hun leven en in hun hoofd. Een manier om je meer zen te voelen, is om je huis op een rustiger manier in te richten. Soms geeft rust in huis namelijk ook meer rust in het hoofd. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld door meubels te kopen waar je lekker rustig op kunt zitten en die ook goed zijn voor je houding zodat je geen last krijgt van je nek of van je rug. Je kunt dan bijvoorbeeld een sta op stoel kopen. Maar wat kun je nu nog meer doen om je huis zen in te richten? In onderstaande blog lees je er alles over. 

Rustige kleuren in de ruimtes van je woning 

Vaak wordt je woning meer zen als je niet teveel verschillende kleuren gebruikt en als de kleuren van je woning mooi op elkaar afgestemd zijn. Zorg ook dat de kleuren van je meubels, bijvoorbeeld je relaxzetel, overeenkomen met de kleur op de muren. Ze moeten in ieder geval goed op elkaar afgestemd zijn, zodat het geheel van de combinatie van je meubels een rustige sfeer uitstraalt. Als je teveel, voornamelijk felle kleuren, door elkaar heen gebruikt, heb je een hele grote kans dat je inrichting allesbehalve zen is. Je inrichting wordt hierdoor juist erg druk en onrustig. Dit kan er weer voor zorgen dat jij je ook niet zen voelt in je eigen woning. Dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn, omdat je best wel veel tijd doorbrengt in je woning. Je wilt natuurlijk wel lekker rustig in slaap kunnen vallen, en dit lukt vaak beter als je je zen voelt. 

Balans aanbrengen in de inrichting van je woning

Kleuren hebben dus een grote invloed op hoe zen je de inrichting van je woning ervaart. Maar ook balans in de inrichting is heel erg belangrijk. Let er bijvoorbeeld op dat je de meubels niet te groot koopt voor de ruimte die je ter beschikking hebt. Grote meubels in een te kleine ruimte kunnen ervoor zorgen dat de ruimte enorm vol oogt en eigenlijk ook gewoon is. Dit kan een benauwd gevoel geven en hierdoor zul je je alles behalve zen voelen.

De juiste meubels op de juiste plaats

Zorg er ook voor dat de meubels in woning allemaal een goede plaats hebben en dat er een goede verdeling is binnen de ruimte. Let hier ook weer op de kleurstelling van de meubels. Als je bijvoorbeeld aan de ene kant van de ruimte heel veel meubels hebt staan en aan de andere kant heel weinig, oogt dit erg onevenwichtig. Hierdoor kun je disbalans in je woning ervaren. Verplaats de meubels tijdens het inrichten dus regelmatig om te kijken naar alle mogelijke opties. Tijdens het verplaatsen van de meubels komt je er dan ook snel genoeg achter welke inrichting voor jou het meest in balans is en waar je je dus logischerwijs het meest zen bij voelt.