Snel van uw schuld af met professionele hulp en minnelijke schuldsanering

Met minnelijke schuldsanering krijgt u professionele hulp om zo snel mogelijk van uw schuld af te komen. Deze hulp wordt gegeven door InBalans Budget Hulp Nederland. Zij proberen ervoor te zorgen dat uw financiële zorgen beetje bij beetje minder worden. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers tot het afkopen van de gehele schuldenlast. De professionals berekenen welk bedrag u van uw inkomen mag houden voor vaste lasten en welke deel gebruikt wordt om uw schulden af te betalen. Dankzij een minnelijke schuldsanering, betaalt u in een peridode van 36 maanden uw schulden af.

De plichten tijdens een minnelijke schuldsanering

Nadat u het traject van minnelijke schuldsanering bent ingegaan, zijn er een aantal afspraken waaraan u zich moet houden. InBalans Budget Hulp Nederland helpt u daarbij, zodat u snel van uw schuld afkomt. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Maar er is meer, zoals de inlichtingenplicht. U moet informatie aanleveren aan uw schuldhulpverleners, zodat de financiële situatie goed bijgehouden kan worden. Ook de medewerkingsplicht is van groot belang wanneer u het akkoord voor een minnelijke schuldsanering heeft gekregen. Hoe beter u meewerkt, des te makkelijk de situatie van het aflossen van de schulden wordt.

Een saneringskrediet dankzij een minnelijke schuldsanering

Bij minnelijke schuldsanering komt u mogelijk in aanmerking voor een schuldsaneringskrediet. Met de professionals worden uw schulden zo veel mogelijk teruggedrongen. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers om de schuldenlasten af te kopen. Er wordt gekeken hoeveel er in 36 maanden door u gespaard kan worden. Dit bedrag wordt vervolgens geleend van de bank of familieleden, zodat de schuldeisers in een keer hun geld krijgen. Uiteraard moet u het geleende geld gewoon terugbetalen. Op die manier kan een minnelijke schuldsanering uw financiële zelfredzaamheid vergroten. Mochten de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel? Dan kunnen de professionals altijd nog een wettelijke schuldsaneringsregeling aanvragen.