Promotie Cafe
Image default
Architectuur

Wat zijn zware beveiligingssloten?

Ik heb eerder al over zware beveiligingssleutels gesproken, maar wat maakt het zo waar? Fabrikanten hebben tenminste enkele zware beveiligingsmaterialen beschikbaar. Maar hoe weet je waarvoor je betaalt? Wanneer je meer betaalt dan wat je voor een normaal slot in een buurtwinkel of bij een slotenmakerswinkel zou betalen.

Dit zijn de dingen waarop je moet letten bij zware beveiligingsmaterialen:

  • De sloten en sleutels worden met precisie gemaakt, meestal met een CNC-machine
  • Meestal gemaakt van messing of staal
  • Bij messing zullen er verharde stalen naalden in het slotgezicht zitten ter boorbescherming.
  • Het sleutelgat en de sleutel moeten met Amerikaanse en buitenlandse patenten beschermd worden.
  • De blinde sleutels moeten onder een contract met de fabrikant tot Service Centers en Slotenmakers beperkt zijn.

De bovenstaande lijst is bedoeld om de hoofdpunten eruit te halen. Ik ga andere items later uitleggen en proberen om een definitie bij enkele woorden toe te voegen die niet bij iedereen bekend zijn.

Sleutelgat: Een sleutelgat is een ontwerp in een sleutel, zoals insnijdingen, ruimte en hoeken en de daar bijbehorende slotcylinder. Sommige fabrikanten gebruiken een combinatie van insnijdingen, ruimte en hoeken samen met insnijdingen aan een of beide kanten van de sleutel. Deze zijgroeven matchen met de groeven in het slot. Wanneer je een patent wilt, zijn dit meestal de patenten die ze gebruiken.

Sleutelbesturing: Dit is de mogelijkheid om niet alleen de blinde sleutels, maar ook de insnijdingen te besturen. Ter demonstratie: laat zeggen dat de fabrikant 10 blinde sleutels naar een van hun Service Centers verstuurt. Die Service Center snijdt de 10 blinde sleutels om een beveiligingscode voor een van de klanten te bezorgen. De klant ontvangt 10 sleutels en documenteert aan wie ze het geven. De sleutels worden via dit proces vanaf het begin gevolgd.

Wil je meer informatie en een advies over hoe je je huis nog beter kunt beveiligen? Bezoek dan eens een gerenommeerd slotenmaker in Den Haag en omgeving voor deskundigheid en hoogwaardige kwaliteit.

 

www.locksecure.nl

Bezoek de website voor meer informatie :