Promotie Cafe
Image default
Dieren

Een hondenmand geeft je hond een eigen plek

Ligt jouw hond het liefst op de bank? Dan kan het zomaar zijn dat  je bank beschadigd raakt door de scherpe nagels en tanden van je hond. Je kunt je hond dan ook het best direct leren om op zijn eigen plek te blijven. Veel mensen kiezen dan voor een bench, maar een hondenmand kan net zo goed werken. Het kan zijn dat je even moet doorbijten en er flink de tijd voor moet nemen om je hond te trainen om altijd in de hondenmand te gaan liggen als jullie thuis zijn. Op een gegeven moment zal je hond zijn hondenmand ook opzoeken als jullie, de baasjes, er niet zijn.

Welke hondenmand kies je voor jouw hond?

Je hond kan niet zelf een hondenmand uitkiezen, dat zul jij dus voor hem moeten doen. Je moet dan met een aantal factoren rekening houden. Zo moet je ervoor zorgen dat jouw hond graag in zijn hondenmand gaat liggen. Dat lukt alleen als de mand niet te groot is, maar ook zeker niet te klein. Je hond wil zich geborgen en veilig voelen en dat lukt alleen als de hondenmand het juiste formaat heeft. En dan kun je ook nog kiezen uit verschillende materialen. Denk dan aan stof of kunststof. Is je hond nogal van het kauwen? Dan is het extra belangrijk dat je een hondenmand een zeer stevig exemplaar is.

Heeft je hond last van zijn gewrichten?

Dan is het wellicht een beter idee om te kiezen voor een stretcher. Deze stretcher zorgt ervoor dat de hond iets van de grond ligt en dat zal zeker schelen voor zijn gewrichten. Je kunt ook rekening houden met de grootte van je hond bij het uitzoeken van de perfecte etensbak. Heb je een grote hond? Dan is het voor de hond een stuk fijner als de voerbak een stuk van de grond staat.

Is je hond een schrokop?

Veel honden krijgen last van hun maag omdat ze alles in één hap uit hun bak eten. Ze eten dan wel genoeg, maar het gaat zo snel dat ze het idee hebben dat ze toch te kort komen. Ook kan het zijn dat het schrokken zorgt voor veel lucht in de maag of voor andere maagproblemen. Kies een antischrokbak voor je hond. Hij moet dan wel rustiger eten en dat zal zijn welzijn zeker ten goede komen! En dat is natuurlijk wat je wilt. Een blije hond die lekker kan eten!