Promotie Cafe
Image default
Mode en Kleding

Een regenjas is een musthave

Een regenjas is een musthave

Waar tot enkele jaren geleden de regenjas vaak een beetje werd weggezet als suf en saai, zien we dat dit vandaag de dag allang niet meer het geval is. Wist je namelijk dat je niet alleen regenjassen kunt kopen die functioneel zijn, maar ook nog stylish ogen? Perfect dus om deze twee met elkaar te combineren. Zo kun je er dus alsnog stijlvol bijlopen en blijf je ook gewoon lekker droog. Wel is het belangrijk dat je bij het uitzoeken van een regenjas een paar dingen in de gaten houdt. Om ervoor te zorgen dat dit geen probleem is, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. Want met de herfst en winter in het vooruitzicht, zit er natuurlijk niemand te wachten op natte kleding.

 

Zorg dat je kiest voor een jas die aansluit

Het klinkt misschien logisch, maar toch zie je ontzettend vaak dat mensen kiezen voor een regenjas heren, die toch niet helemaal lekker aansluit. Wat je dan merkt, is dat de jas bij de nek iets open staat, waardoor de regen er alsnog zo kan inregenen. Niet heel prettig wanneer je net een paar minuten op de fiets zit of net aan het wandelen bent en nog een heel eind moet. Kijk daarom dus ook goed bij het uitzoeken van of de jas wel goed aansluit. Je hebt er natuurlijk nog niets aan wanneer je kleding wel droog blijft, maar de rest van je lichaam alsnog nat wordt, doordat het water er achter kan regenen.

 

Kijk goed naar de naden

De naden van een regenjas zijn bepalend voor de waterdichtheid. Wat je namelijk ziet, is dat wanneer een jas meer naden heeft, de kans groter is dat er wel eens een druppel regen doorheen kan komen. Nu is dit voor een keer niet zo erg, maar wanneer het structureel gebeurt is dit natuurlijk niet heel erg prettig. Je doet er dus ook verstandig aan om te kijken naar een regenjas dames met zo min mogelijk naden. Zo zorg je er namelijk voor dat de regen alleen maar tegen het grote oppervlak kan ‘slaan’ en vervolgens door het speciale materiaal naar beneden kan glijden. Zo  hoef je niet bang te zijn dat je alsnog nat wordt, ondanks het dragen van een regenjas. 

 

Kies voor de juiste maat

De maat van een nieuwe regenjas is ook belangrijk tijdens het uiteindelijk maken van je keuze. Je kunt je wel voorstellen dat het op de fiets of op een scooter niet prettig is wanneer je een te korte jas draagt, waardoor ook je benen nat worden wanneer het regent. Verstandig is dus om niet alleen te kiezen voor een wat langer model, maar ook om direct te kijken naar een bijpassende broek. Een regenbroek mag dan misschien wel niet heel erg modieus zijn, maar natte kleding is geen pretje kunnen we je verzekeren. Je kunt dus maar beter het zeker voor het onzekere nemen, voordat je straks alsnog met een natte broek op locatie komt.