Promotie Cafe
Image default
Management

Strategic project management

Strategisch projectmanagement is het volgende grote ding binnen de projectmanagementgemeenschap. Een populaire en groeiende trend die de zakenwereld langzaam overspoelt. Het hoofdidee van het concept is gebaseerd op projectmanagementteams die leren hoe zij de strategie van hun bedrijf kunnen ondersteunen en hoe zij moeten omgaan met de zakelijke aspecten van hun projecten. Eerder dan zich alleen te concentreren op traditionele projectmanagementkwesties – budget, doelstellingen en tijdlijnen.

 

Projectmanagement is een set van methodologieën en raamwerken die verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van een project van begin tot eind. Maar je hebt een strategie nodig om de beslissing over producten en initiatieven, inclusief projecten, vorm te geven. Strategie zonder projecten is bijna net zo nutteloos als projecten zonder strategie.

 

Wat is Strategisch Projectmanagement?

Strategisch Project Management (SPM) definieert het grote plaatje van hoe het project de efficiëntie van de onderneming en als geheel ten goede kan komen. Dit proces combineert projectmanagement methodologieën en raamwerken met bedrijfsstrategieën om organisatorische doorbraken te bewerkstelligen.

 

Het wordt versneld door brainstorming en probleemoplossende activiteiten, zodat een project niet alleen met succes wordt afgerond, maar ook efficiënter en sneller.

 

Wat is het Verschil tussen Strategisch Projectmanagement & Projectmanagement?

Er is een grote overlapping tussen traditioneel en strategisch projectmanagement. Simpel gezegd gaat het erom uw bestaande portefeuille van projecten door een strategische lens te bekijken.

 

Dat betekent dat u nog steeds al uw traditionele projectmanagementmethodologieën en -raamwerken zult toepassen op strategisch projectmanagement. Bovendien zullen projectmanagementteams de bredere zakelijke aspecten van hun projecten moeten beheren om de strategie van de organisatie op één lijn te brengen en te ondersteunen. Ze zullen niet langer alleen maar bezig zijn met het voldoen aan de eerder genoemde traditionele projectmanagement uitdagingen.

 

Het is waarschijnlijk gemakkelijker om strategisch projectmanagement te zien als een nieuwe subdiscipline binnen de bredere discipline van projectmanagement. Net zoals resource management of afhankelijkheden dat tegenwoordig zijn.

 

Voordelen van strategische planning in projectmanagement

De implementatie van strategisch projectmanagement leidt tot het behalen van een competitief marktvoordeel. 

 

Verreweg de meeste bedrijven hebben hun projectmanagementmethode van keuze al vele jaren geleden geïmplementeerd. Zij zijn echter nog steeds bezig om het concept van het gebruik van een strategische visie bij de selectie van hun projecten te begrijpen. De kunst van het identificeren en kiezen van de juiste projecten om aan te werken in een bepaald tijdsbestek blijkt een belangrijk voordeel te zijn in de moderne markt.

 

Door de projectmanagementfunctie uit te breiden met strategische projectmanagementmethodologieën bij de selectie van projecten, kunnen steeds meer bedrijven projecten identificeren en selecteren die zowel voor henzelf als voor hun klanten een maximale waarde opleveren. Het op één lijn brengen van projectmanagement en organisatiestrategie levert de organisatie dan ook aanzienlijke voordelen op.

In tegenstelling tot de praktijk van het leiden van dure projecten die niet volledig verenigbaar zijn met de bedrijfsdoelstellingen, kan deze afstemming een nieuw licht werpen op het projectselectieproces. Middelen worden zorgvuldiger besteed aan het verbeteren van het effect op de algehele prestaties van de onderneming, waardoor de winstgevendheid toeneemt en onnodige uitgaven worden teruggedrongen.

 

Deze afstemming kan ook de succespercentages van projecten verbeteren en het vermogen van de organisatie om snel aan de behoeften en verwachtingen van klanten te voldoen. Onderzoek heeft aangetoond dat de financiële prestaties en het algehele projectsucces sterk toenamen bij projecten die beter waren afgestemd op de bedrijfsstrategieën. Wanneer elk project direct bijdraagt aan de bottom line van het bedrijf, verbetert de organisatie als geheel, waardoor de ervaringen van klanten en de retentiepercentages verbeteren.

 

Hoe strategisch projectmanagement te ontwikkelen

Het beheren van prioriteiten is een essentieel onderdeel van zowel traditioneel als strategisch projectmanagement. Als uw bedrijf zich richt op het opleiden van een bepaald klantprofiel, zal deze klantstrategie elk aspect van uw bedrijfsvoering beïnvloeden, inclusief de projectmanagementteams. 

 

Vereenvoudig de besluitvorming

Met een duidelijke strategie voor u wordt het besluitvormingsproces eenvoudiger, omdat u altijd de noordelijke ster hebt om uw conclusies te leiden.

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/