Promotie Cafe
Image default
Gezondheid

WATERKOELERS EN WATERVERZACHTERS

We worden zo’n beetje elke dag met de neus op de feiten gedrukt. Dat het niet de goede kant op gaat met het milieu, dat we allemaal beter ons best mogen doen om onze voetafdruk te verlichten in de wereld en ons bewuster te zijn hoe we omgaan met onze gezondheid. Genoeg water drinken op een dag draagt zeker bij aan een betere gezondheid. Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Water helpt ons lichaam de essentiële functies uit te voeren en ons lichaamstemperatuur te reguleren. Ook zorgt water ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. 

WATERKOELER VOOR JE NODIGE WATER INNAME

Om je te helpen helder en fit te blijven, zie je in kantoren of in sportscholen en andere publieke gebouwen drinkwatersystemen staan. Deze kunnen door iedereen gebruikt worden. Waterkoelers zijn makkelijk in gebruikt. Zo heb je een variant die direct op de waterleiding is aangesloten en een variant die water levert via een aangesloten waterfles die je kunt vervangen. Met een waterkoeler bij je in de buurt, kun je ten alle tijden je waterpeil op niveau houden.

Een waterkoeler kun je ook gebruiken in combinatie met een waterverzachter. In ons land is het water zeer kalkrijk. Kalkrijk water wordt ook wel hard water genoemd. Met een waterverzachter maak je niet alleen je drinkwater zachter en aangenamer. Er zijn nog meer voordelen aan een waterverzachter. 

VOORDELEN WATERVERZACHTER

Je hebt minder stookkosten. Doordat kalk zich in de waterleidingen kan afzetten, kan dit zorgen dat de leidingen dichtslibben. Zie het als dichtslibben van je aderen. Doordat het water zich door smallere leidingen moet bewegen, komt er naar verhouding minde wam water in het systeem. Minder warm water betekent minder warmteafgifte. Over langere periode kan de warmtespreiding flink verminderen. 

Met een waterverzachter voorkom je problemen met verstopte leidingen en heb je dus minder stookkosten.

Je hebt minder zeep en andere (was)middelen nodig. Wasmiddelen en zepen werken over het algemeen beter met zachter water. Dit betekent dat je minder wasproduct nodig hebt voor eenzelfde (of zelfs beter!) effect. Let op hoe zacht je haar en huid aanvoelen na een wasbeurt in verzacht water! En doordat je minder hoeft te gebruiken, verbruik je ook minder en dat kan jou tientjes per jaar in de portemonnee schelen! Een heuse win-win situatie, want als klap op de vuurpijl belast je op deze manier ook het milieu minder! 

Je geniet langer van jouw apparaten en textiel. Niet alleen je huishoudelijke apparaten maar ook je textiel hebben te lijden onder het harde kalkwater. Na elke spoel of wasbeurt kan zich toch een laagje kalkaanslag gaan hechten in je apparaten. Een periodieke ontkalkt beurt is natuurlijk prima, maar je voorkomt slijtage hier toch niet mee. Zowel voor je koffieapparaat of wasmachine als voor je textiel, is het beter om direct de bron aan te pakken. Met een waterverzachter pak je de oorzaak aan voordat echte schade wordt aangericht. Hierdoor hebben de apparaten minder onderhoud nodig en geniet je langer van je apparaten en de kwaliteit van je textiel blijft langer houdbaar.