Promotie Cafe
Image default
Gezondheid

Zwangerschapsmasker (melasma) – wat is dat?

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Als je op een zonnige dag om je heen kijkt dan valt het misschien erg op dat er heel wat mensen zijn met (kleine) bruine vlekken op de huid. Je kunt je misschien afvragen wat dat zijn en wat de oorzaak daarvan is. De kans is groot dat het om ouderdomsvlekken gaat. Dit zijn pigmentvlekjes die zich bij mensen vanaf middelbare leeftijd hebben ontwikkeld door te vaak te zijn blootgesteld aan zonlicht. Deze pigmentvlekken worden daarom ook vaak zonnevlekken genoemd.

   

Ouderdomsvlekken gevaarlijk?

Wanneer je ouderdomsvlekken hebt, wilt het niet zeggen dat er wat mankeert aan je gezondheid. Het is daarom ook niet noodzakelijk om naar de huisarts te gaan en daar wat aan te laten doen. De meeste mensen die willen dat de pigmentvlekken worden behandeld, doen dit vooral omdat de vlekken over het algemeen niet mooi worden gevonden. Echter, in sommige gevallen kan het zijn dat een ouderdomsvlek kwaadaardig is waardoor je te maken kunt krijgen met huidkanker. Een kenmerk van een dergelijke ouderdomsvlek is gebrek aan egaliteit van de kleur en soms ook verandering van grootte en/of kleur van de vlek. In dit geval is het handig als je de huisarts inschakelt.

 

Ouderdomsvlekken verminderen

Wanneer je ouderdomsvlekken niet om medische redenen behandeld wilt hebben, maar omdat je van de vlekken af wilt, dan kun je het beste zelf een middel aanschaffen die bedoeld is om zulke pigmentvlekken te verminderen. Je kunt hierbij denken aan crèmes die de huid beetje bij beetje bleken en op die manier de donkere vlekken lichter maken. Zulke crèmes zijn vaak online verkrijgbaar. Met name Skinlight crème valt hierbij aan te raden, omdat het product uit natuurlijke ingrediënten bestaat en de vlekken dan ook op een veilige manier kan worden behandeld.

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.skinlight.be/blogs