Promotie Cafe
Image default
Aanbiedingen

Ayahuasca? Het maakt nieuwsgierig

Als je je meer en meer verdiept in voeding lees je ook meer en meer over de drank Ayahuasca. Het is een drankje dat wordt gezien als medicijn, als een heilig middel. Dit levert toch nieuwsgierigheid bij veel mensen op. Wat is Ayahuasca precies? Wat kan Ayahuasca wellicht ook voor jou betekenen?
Tot een paar jaar geleden was er nog maar weinig tot niets bekend over de Ayahuasca. Anno 2017 krijgen we steeds meer informatie over deze medicijnplant. Omdat mensen meer en meer in de openheid durven treden over hun (persoonlijke) bevindingen.

Ayahuasca een eeuwenoud middel

De Ayahuasca is een liaan, afkomstig uit het Amazonegebied. En wordt al van oudsher gebruikt om er een helend drankje van te maken. Deze drank kan trauma’s en pijnen elimineren. De oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied geloven dat de Ayahuasca een heilig medicijn is. De eerste vermelding van Ayahuasca dateert al uit 1851. Maar als we archeologische opgravingen ernaast leggen, kan aannemelijk worden gemaakt dat het gebruik van Ayahuasca al zeker 2000 jaar geleden is begonnen. Ook hier in Nederland zijn er mogelijkheden om de helende werking van het medicijndrankje te ervaren. Al dient dat altijd onder professionele begeleiding te gebeuren. Want de reacties kunnen nogal heftig zijn.

Is Ayahuasca een wondermiddel?

Je moet Ayahuasca zeker niet gaan zien als een geweldig wondermiddel. Denk niet dat je na het drinken van het drankje plotseling verlost bent van al je problemen. Dat is zeker niet het geval. Maar het stemt je wel tot nadenken dat een op het oog simpel drankje dat gezien zal worden als thee, onbewuste zaken aan de oppervlakte weet te halen. Want Ayahuasca helpt ons in onze persoonlijke en spirituele groei. Het zorgt ervoor dat we ons bewustzijn meer open (durven) stellen. Als therapeut biedt het je de gelegenheid om psychologisch werk te verrichten zolang de effecten van dit medicijndrankje aanhouden. Met behulp van de Ayahuasca worden therapeutische sessies dus ondersteund. Ayahuasca brengt heling, inzicht en genezing in de fysieke en mentale processen van het individu. Maar de resultaten zijn per individu verschillend.

Wil je een Ayahuasca ceremonie bijwonen?

Wanneer je nieuwsgierig bent geworden naar een Ayahuasca ceremonie, kun je contact opnemen met Innerlijke-reis voor meer informatie. Voor het bijwonen van een groepsceremonie kijk je even op de site voor de exacte dagen. Wil je liever eerst een individuele sessies om in een besloten setting te ervaren wat het met en voor je doet? Neem dan zeker even telefonisch contact op met Innerlijke-reis.