Promotie Cafe
Image default
Beauty en verzorging

Corrector vs. Concealer

 

Grote vraag van vele vrouwen, wat is een concealer en wat is een corrector en wat zijn de verschillen ervan.

Voor heel veel vrouwen onder ons zijn de donkere, blauwe wallen en rode plekken op onze huid een grote last. In de meeste gevallen gebruiken we een concealer voor onder de ogen. Maar wat velen niet weten is dat het beste oplossing voor wallen en vlekken een corrector is. Maar is dat niet hetzelfde hoor ik dan vaak.

Net zoals een stijltang en stijlborstel voor je haar, hebben een concealer en een corrector voor je gezicht ook veel zaken gemeen. Dus het is heel normaal dat mensen ze door elkaar halen. Ze worden allebei gebruikt om oneffenheden op onze huid optisch te camoufleren. Qua kleur en stuctuur lijken ze ook heel sterk op elkaar. Je hebt dus zowel concealer als corrector in vaste, vloeibare en poedervorm.

Het grote verschil is dat een concealer meestal dezelfde tint of een tintje lichter is dan je foundation. Corrector heeft dan op zijn beurt een volledig andere kleur dan je natuurlijke huidskleur, die is namelijk gebaseerd op het kleurenwiel en meer gericht op complimentaire kleuren (Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Deze kleuren houden met elkaar verband door het feit dat als wit licht gereflecteerd wordt door een object van een bepaalde kleur, een gedeelte van het spectrum van dat licht door het object wordt geabsorbeerd). Een corrector wordt dus ook alleen voor de foundation aangebracht, zeker niet erna!

Met een corrector ga je dus de nodige kleuren op je gezict gaan neutraliseren. Meestal is een concealer of foundation niet dekkend genoeg om je rode of blauw/paarse vlekken te bedekken. Hierbij is een corrector je redding in nood…

Correctors bestaan in verschillende kleuren. De meest voorkomende zijn geel, groen, perzik en lila. Elk van die kleuren hebben een eigen functie.

  • Geel neutraliseert paars. Dus als je paarse vlekken of kringen hebt, neutraliseer het met een gele corrector.

  • Groen neutraliseert rood. Groene corrector gebruik je dus best als je rode vlekjes op je wangen hebt. Groene corrector kan ook gebruikt worden tegen wijnvlekken of couperose (Couperose is een cosmetisch storende, maar ongevaarlijke huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of de neus, soms ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Soms zijn kleine rode stervormige plekken of lijnen te zien).

  • Perzik en oranje neutraliseert blauw. Bij blauwe kringen onder de ogen of blauwe adertjes kies je dus best een perzik corrector.

  • Lila neutraliseert geel. Deze corrector wordt het minst gebruikt, maar is perfect voor als je gele plekken op je huid hebt, bv. blauwe vlek die geel is geworden.

Na het aanbrengen van een corrector kan je huid er heel onnatuurlijk en vreemd uitzien. Panikeer niet, het is normaal. Vandaar dat je na uw corrector een laagje concealer en foundation aanbrengt. Zo is je huid mooi egaal en zijn al je vlekken geneutraliseerd.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.prettyme.be