Promotie Cafe
Image default
Woningen

Prijzen nieuwe deur

WAAROM SCHREEUWEN WINDOWS?
Ten slotte is de renovatie in het appartement voltooid en nieuwe sprankelende kunststof ramen verfraaien de gezellige sfeer van uw appartement met stralend licht. Maar heel vaak met het begin van de wintervorst verandert het “lichtbeeld”: de ramen, zo aangenaam voor het oog, worden plotseling bedekt met druppeltjes vocht en beginnen te “huilen”. Tegelijkertijd, hoe droog je je raam ook schoonveegt, verschijnt er keer op keer water op, soms stroomt het in een straaltje op de nieuwe vensterbank, waardoor plassen en vlekken achterblijven.
Er steekt een storm van verontwaardiging in uw hoofd op, u voelt zich ongelukkig en bedrogen, en, met het vaste vertrouwen om de gerechtigheid te herstellen, haast u zich om een ​​klacht in te dienen bij de leverancier-fabrikant die u schaamteloos heeft bedrogen.
Ten eerste wil ik de mythe van producten van “slechte kwaliteit” onmiddellijk vernietigen. Hoe paradoxaal het ook mag klinken, maar het zijn de “huilende ramen” die de bevestiging zijn dat ze volgens alle technische regels zijn geïnstalleerd: ze zijn luchtdicht en beschermen uw woning op betrouwbare wijze tegen het binnendringen van koude lucht. En aangezien vensters zelf geen vocht kunnen afgeven, laten we eens nader bekijken wat de redenen voor het uiterlijk kunnen zijn en proberen ze te elimineren.

Waarom beslaan ramen?

Waarom verschijnt er condens op de ramen?
Warmtebesparende constructie is niet alleen een kunststof raam, maar ook andere structurele componenten van uw woning: muren, plafond, toegangsdeuren en vloer. De volledige harmonie van deze elementen: uniforme isolatie, de materialen waaruit ze zijn gemaakt, de aanwezigheid van openingen – dit alles heeft op de een of andere manier invloed op het temperatuurregime van het appartement. Bovendien is het de moeite waard om verwarming, ventilatie en luchtvochtigheid toe te voegen. Het is u waarschijnlijk opgevallen dat ramen zich in verschillende kamers anders gedragen?
Alle noodzakelijke sanitaire normen moeten allereerst worden nageleefd door bouwbedrijven die woonobjecten in een bepaalde regio bouwen, gezien de klimatologische kenmerken, maar natuurlijk moeten de eigenaren ook weten hoe het appartement is gerepareerd. Bedrijven die kunststof ramen plaatsen, hebben geen volledige beschrijving van het temperatuurregime van uw huis. In dit opzicht leidt de dissonantie van de warmtetechniek die ontstaat in de kamer tussen het raam en andere componenten tot de vorming van condens op het vensterglas en de ramen “huilen” …

Huishoudelijke kenmerken
De reden voor het optreden van condensatie kan ook huishoudelijke kenmerken zijn. Kamerplanten bijvoorbeeld zo geliefd bij jou. Nadat u een comfortabele gloednieuwe brede vensterbank heeft gekozen als plaats voor hun opstelling, creëert u, zonder het te weten, een extra centrum van vochtvorming. De aanwezigheid van een aquarium, een kachel, de gewoonte om de was op een radiator af te werken en vele anderen. dr.
Dichte gordijnen die een plastic raam versieren, sluiten niet alleen af ​​voor nieuwsgierige blikken van de straat, maar blokkeren ook het pad van warme lucht van het verwarmingssysteem naar de vensterbank en het glas, waardoor de noodzakelijke circulatie wordt verstoord. Ondertussen verhindert de nieuwe vensterbank, veel breder dan de vorige, al het opwarmen van de raamopening.

Ventilatie
Huilende ramen kunnen ook het gevolg zijn van niet goed functionerende ventilatie in huis. Na verloop van tijd kan de motorkap eenvoudig verstopt raken met vuil dat erin is opgehoopt en falen, en zelfs kunststof ramen, die een hoge mate van dichtheid hebben, voorkomen het binnendringen van straatlucht. Hierdoor verandert de warmtewisseling in de ruimte drastisch: de stilstaande lucht van de ongeventileerde ruimte komt in contact met het gekoelde vensterglas, waarop vervolgens condens ontstaat.
Het probleem van onvoldoende geventileerde kamerlucht is vooral acuut in gebieden met verhoogde activiteit. Allereerst is het natuurlijk een keuken verzadigd met multifunctionele huishoudelijke apparaten, “ondersteund” door een nabijgelegen badkamer. Het beslaan van ramen in dergelijke gebieden is bijna onvermijdelijk.

Verwarming
Naast een goede ventilatie van de kamer speelt het verwarmingssysteem een ​​belangrijke rol bij het tegengaan van condensvorming op de ramen. Het verwarmen van de kamer moet voldoen aan de normen die door de regio’s zijn vastgesteld. Radiatoren moeten worden ontworpen voor het volume van de ruimte dat ze bedekken, zich strikt onder de ramen bevinden en vrije toegang hebben tot zichzelf. Alleen een gelijkmatige temperatuurverdeling zal helpen om de noodzakelijke balans van vochtigheid in de lucht te creëren.

“Dauwpunt”
Wanneer we het hebben over condensatie en het optreden ervan, kan een term als “dauwpunt” niet worden vermeden.
Met andere woorden, het is tenslotte de schending van de parameters van het “dauwpunt” die tot zijn vorming leidt.
We weten allemaal dat lucht een bepaalde hoeveelheid water bevat. Hoe hoger de luchttemperatuur, hoe meer vocht het kan vasthouden. Het dauwpunt is de temperatuur van de lucht die geen vocht meer kan vasthouden. Het is dit overtollige vocht dat verschijnt in ruimtes waar de temperatuur onder het “dauwpunt” daalt en zich ophoopt op oppervlakken die we condensaat noemen.

 

Prijzen nieuwe deur

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/