Promotie Cafe
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het slaaptrainen van je baby

Tips voor het slaaptrainen van je baby

In dit artikel geven we ouders diverse tips mee die kunnen helpen bij het slaaptrainen van hun baby. Tips als zorgen voor een bedtijdroutine en weten wanneer uw baby moe is, zullen het proces gemakkelijker maken. Een slaaptrainer kan heel erg handig zijn in combinatie met de volgende tips. De volgende slaaptrainingstips kunnen u helpen om de overgang naar dromenland soepeler te laten verlopen:

Zorg voor een bedtijdroutine

Volg een vaste slaaproutine van 30 tot 45 minuten om je kleintje te helpen de overgang te maken van wakker zijn naar slaperig zijn. Als ze aan de borst of met de fles in slaap valt, plan die voeding dan voor het bad of de boeken, zodat je haar in bed kunt stoppen als ze nog wakker is.

Neem de juiste tijd

Het is niet het moment om aan baby’s slaapjes te sleutelen als er een recente verstoring in haar leven is geweest (een verhuizing, een nieuw kindermeisje, oorontsteking, reizen). Wacht tot alles weer rustig is voordat u begint met slaaptraining.

Weet wanneer baby moe is

Let op slaapverschijnselen zoals geeuwen, wrijven met de ogen of chagrijnigheid, die elke avond rond dezelfde tijd kunnen optreden. Het is belangrijk om uw baby naar bed te brengen wanneer ze slaperig is maar niet oververmoeid, omdat oververmoeide baby’s het moeilijker hebben om in slaap te komen en meer kans hebben om onrustig te slapen of vroeg wakker te worden.

Leg baby wakker neer

Slaaptraining is gebaseerd op het leren van je baby om zelf in slaap te vallen – een les die ze niet zal krijgen als je haar in je armen in slaap wiegt voordat je haar naar het bedje brengt.

Vertraag uw reactietijd

Ga niet meteen naar de babykamer bij het eerste gejammer. Baby’s maken ’s nachts veel geluiden, waaronder huilen, en vallen daarna vanzelf weer in slaap. Als u op elk geluidje of huiltje reageert, kunt u baby wakker maken of haar poging om zichzelf te kalmeren afremmen.

Houd nachtelijke interacties kort

Doe controles, voedingen of luierverschoningen rustig maar snel om te voorkomen dat u uw baby overprikkelt.

Wanneer belt u de dokter?

Aarzel niet om de dokter van uw baby te raadplegen als u advies wilt over wanneer en hoe u met slaaptraining kunt beginnen. Als u een slaapmethode consequent volgt en het werkt na twee weken nog steeds niet, kunt u uw arts bellen voor tips en advies.

En hoewel het meestal geen gezondheidsprobleem is als de baby een of twee keer spuugt of overgeeft terwijl hij het uitschreeuwt, kan het voor alle betrokkenen verontrustend en schokkerend zijn. En als het meer dan eens gebeurt, kan het een teken zijn dat de baby ziek is of dat dit niet de juiste aanpak is voor uw gezin. Praat met uw kinderarts om te zien wat er aan de hand is.

Slaaptraining gaat in het begin vaak gepaard met tranen, zowel voor u als voor uw baby. Maar met wat tijd, consequentheid en een beetje geluk slaapt u al snel rustig door en heeft uw kleintje geleerd hoe hij zelf in slaap kan vallen en in slaap kan blijven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een wekker kind!

 

https://www.patrickstrijards.nl/koop-een-slaaptrainer-voor-uw-kind/