Promotie Cafe
Image default
Eten en drinken

Waar koop je de beste witte wijn

Wanneer mensen beginnen met wijn drinken, beginnen ze vaak met witte wijn. Deze wordt vooral gemaakt van witte druiven. Het grootste onderscheid dat men maakt binnen de witte wijnen, is tussen droog en zoet. Zoete witte wijn heeft een zoete smaak, omdat de gisting minder lang plaatsvindt. Bij droge witte wijn wordt de wijn langer gegist en wordt het suiker van de druiven omgezet in alcohol. Vind je zoete wijn net te zoet, maar droge wijn net te bitter? Geen zorgen; er zijn ook allerlei blends tussen zoete en droge wijn. Er is dus voor iedereen wel een passende witte wijn te vinden. Maar waar koop je nu de beste witte wijn?

 

Iedereen kan leren over wijn

Vinopio is opgericht om mensen te informeren over wijn. Iedereen herkent waarschijnlijk het probleem dat je veel wijnen op de wijnkaart van een restaurant niet kent. Zij hebben dit makkelijker gemaakt door heel laagdrempelig te bloggen over welke wijnen er zoal zijn en wat het verschil is. Wist je bijvoorbeeld dat veel Europese wijnen zijn vernoemd naar de plaats waar ze vandaan komen?

Naast dat je bij dit bedrijf geïnformeerd kunt worden over wijn, kun je ze er ook kopen. Door middel van de blogs kun je erachter komen welke wijn je aanspreekt en met een paar  klikken op de muis heb je ze al besteld!