Promotie Cafe
Image default
Mode en Kleding

Welke compartimenten in een rugzak?

Rugzakken bieden een grote verscheidenheid aan opbergvakken, zakken, en hoezen. Sommigen houden van een eenvoudige, gestroomlijnde rugzak met één hoofdvak, terwijl anderen liever meerdere plaatsen hebben om hun telefoon, voedsel, waterfles en andere kleinere voorwerpen in op te bergen.

Hoofdcompartiment

Dit is de grootste ruimte in de rugzak. Hier worden je tent, voedsel, fornuis, brandstof, en het meeste van je uitrusting opgeborgen. De meeste grote rugzakken bieden toegang via de bovenkant. Sommige reisrugzakken, plus veel kleinere dagrugzakken, zijn paneelladers, die toegang geven via de voorkant van de rugzak.

Vak voor de slaapzak

De slaapzak wordt meestal in de bodem van de rugzak opgeborgen. Veel rugzakken hebben een slaapzakcompartiment dat gescheiden is van de hoofdruimte.

Andere compartimenten/zakken

Bovendeksel-Dit vak houdt ook de regen uit het hoofdvak. Voorvakken-Veel rugzakken hebben een groot voorvak met ritssluiting. Andere bieden een “schop” zak, waarin een lijvige jas past. Zijmouwen en zakken – In combinatie met compressiebanden aan de zijkant kunnen zijmouwen tentstokken bevatten. Grotere mouwen kunnen ook waterflessen bevatten. Heupgordelzakken-Mooi om kleine benodigdheden binnen handbereik te houden.

Hoe je de verschillende voorwerpen in de rugzak plaatst, beïnvloedt hoe comfortabel hij zal dragen. De zwaarste voorwerpen, zoals water, voedsel, het fornuis en brandstof, draag je het best dicht bij het rugpand en op het verticale middenpunt (of hoger). De lichtste voorwerpen kunnen van het lichaam af gedragen worden.

Vorm van de rugzak

Grote rugzakken moeten lang en smal zijn. Dit zorgt voor meer stabiliteit en bewegingsvrijheid.

Stof van de rugzak

Nylon en polyester zijn de meest populaire materialen voor rugzakken. Hoe hoger de denier, hoe sterker (en zwaarder) de stof. De onderkant van de rugzak moet van een stof met hoge denier zijn om tegen schuren bestand te zijn.