Promotie Cafe
Image default
Woning en Tuin

Een zware boomstronk verwijderen

Het verwijderen van een boomstronk is op zichzelf al een hele klus. Laat staan als het om een zeer zware boomstronk gaat. Een zware boomstronk verwijderen vereist dan ook een andere aanpak dan het verwijderen van een boomstronk van een klein formaat en een licht gewicht. Omdat het verwijderen van een zware boomstronk complex is en er aan het verwijderen van een zware boomstronk risico’s verbonden zijn besteden veel mensen de klus uit. Zo wordt er voor het verwijderen van een zware boomstronk vaak een hoveniersbedrijf, een boomverzorgingsbedrijf of een tuinman ingehuurd. Om een zware boomstronk te verwijderen zijn er namelijk ook vaak machines nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hijskraan of een stobbenfrees.

Op welke manier een zware boomstronk meestal verwijderd wordt

De meeste zware boomstronken worden met behulp van een stobbenfrees verwijderd. Bij het inzetten van een stobbenfrees wordt de boomstronk namelijk verpulverd tot gruis. Daarbij zal de frees ook meteen de wortels wegfrezen. Met een stobbenfrees een boomstronk verwijderen is dan ook de meest snelle methode en kent vrijwel geen risico’s. Deze methode kan echter alleen ingezet worden wanneer de boomstronk door een stobbenfrees bereikt kan worden. Wanneer de boomstronk bijvoorbeeld in uw achtertuin staat en u geen achterom heeft dan is het inzetten van deze methode eigenlijk al niet te doen tenzij een kraan de stobbenfrees over het huis kan liften en in uw tuin kan plaatsen.

Een zware boomstronk kunt u ook verwijderen door deze uit te graven

Er gaat flink veel tijd in zitten maar een zware boomstronk kunt u ook verwijderen door deze met de hand uit te graven. Het is daarbij van groot belang dat de boomstronk helemaal bloot komt te liggen en dat alle aarde om de boomstronk heen verwijderd is. Bij een grote en zware boomstronk kunt u met deze klus al snel enkele dagen zoet zijn. Om de boomstronk uiteindelijk te verwijderen zult u eerst alle wortels moeten doorzaken. U kunt daar eventueel ook een bijl voor gebruiken. De boomstronk zelf kunt u vervolgens met een kettingzaag in delen zagen zodat u de stronk gefaseerd kunt verwijderen.

Het is aan te raden om voor het verwijderen van een zware boomstronk een hovenier in te huren

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het verwijderen van een grote boomstronk niet zomaar even gedaan. Daar komt veel bij kijken. Wanneer u een grote boomstronk wilt verwijderen dan kunnen wij het ook aanraden om daar een bedrijf voor in te huren. Zo kunt u denken aan een hoveniersbedrijf, maar ook een boomverzorgingsbedrijf of een boomchirurg is vaak goed in staat om de boomstronk te verwijderen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl