Promotie Cafe
Image default
Woning en Tuin

Klassiek vastgoed

Investeren in klassiek vastgoed 

De meest voorkomende vorm van beleggen in vastgoed is de klassieke keuze voor een extra huis of appartement, naast de eigen woning, die bestemd is voor de verhuur. De vraag naar particuliere huurwoningen groeit al jaren en de verwachting is dat deze ook nog wel een aantal jaren zal blijven groeien. Dit komt door de bevolkingsgroei, door de toename van het aantal alleenstaanden en natuurlijk door de gevolgen van de economische crisis. Het is de laatste jaren namelijk steeds moeilijker geworden voor veel mensen om een huis te kopen.

 

Geld verdienen met huur en waardestijging 

Het investeren in klassiek vastgoed kan je een aardig rendement opleveren. In de eerste plaats is er natuurlijk de maandelijkse huur, die je een vast extra inkomen garandeert. Maar vergeet vooral ook niet dat de huizenprijzen al weer een tijdje in de lift zitten. Een waardestijging van je verhuurobject kan je natuurlijk ook een mooie winst opleveren. Daarnaast betaal je geen belasting over huuropbrengsten en heb je geen last van inflatie, want je mag de huur ieder jaar mee laten stijgen.

 

Als verhuurder heb je ook verplichtingen 

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar verkijk je niet op wat er allemaal bij komt kijken. Je moet actief op zoek naar een huurder en als je die gevonden hebt, heb je als verhuurder natuurlijk een aantal verantwoordelijkheden en verplichtingen richting je huurder. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onderhoud en herstellingen aan de woning. En wat te denken van een lastige huurder die voor overlast zorgt of de huur niet betaalt. Ook dat zijn zaken die jij op je bordje krijgt. Dus hoewel het investeren in klassiek vastgoed financieel zeker zeer aantrekkelijk kan zijn, geldt hier toch ook: bezint eer u begint.

Bezoek de website voor meer informatie :