Promotie Cafe
Image default
Auto

Een lease auto. Wel de lusten, niet de lasten?

Je wil graag een eigen auto, maar bent niet bereid in één keer het hele bedrag op te hoesten dat daarbij komt kijken? Dan is het aanschaffen van een lease auto misschien wel een uikomst. Het biedt alle voordelen van een eigen wagen, terwijl de risico’s in veel gevallen voor rekening van de leasemaatschappij komen.

Bedrijfswagen leasen, privé of zakelijk?

Wat is er nou precies zo aantrekkelijk aan het leasen van een wagen in plaats van investeren in een auto die helemaal van jou zelf is? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Zo kan het uitmaken of je de auto voor privé of zakelijk gebruik huurt. In het laatste geval worden je eigen risico kosten bij eventuele schade veelal door je werkgever betaald, (mits de schade onder werktijd is opgelopen) terwijl je hier bij het privé leasen van een auto zelf voor opdraait. Verder is zakelijk leasen financieel voordeliger, terwijl dit bij privé leasen niet altijd zo hoeft te zijn, onder andere vanwege bovengenoemde eigen risico kosten. 

Nog enkele voor- en nadelen

Wanneer je besluit een auto te gaan leasen, zit je uiteraard aan een aantal afspraken vast, die je niet zou hebben wanneer je in het bezit bent van een eigen auto. Hoewel je kosten vaak lager zijn wanneer je een auto leaset, is het wel belangrijk dat je hier elke maand aan kan voldoen, anders kunnen er hoge boetes tegenover staan. Daarbij die je je te houden aan het afgesproken aantal kilometers dat je mag rijden. Wie daaroverheen gaat, betaalt namelijk extra. Eén van de voordelen bij zowel zakelijk als privé huren, is dat de onderhoudskosten te allen tijde voor de leasemaatschappij zijn. Verder ben je vaak verzekerd van het nieuwste model met daarbij alle nieuwste veiligheidssnufjes van dien. Mocht je deze echter alweer snel zat zijn en op zoek willen naar een nóg eigentijdser model, dan kan je je lease auto ook weer net zo vlot van je lease auto af zijn.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/