Promotie Cafe
Image default
Financieel

Is lenen voor een auto verstandig?

Geld lenen voor een nieuwe auto komt tegenwoordig veel voor. Omdat de prijzen van de auto’s  vaak beginnen bij  enkele duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s , wordt voor de aanschaf van de auto vaak geld geleend. Een auto is een investering voor jaren en autolening komt goed van pas, zo kunt direct al genieten van uw auto en de terugbetaling gedurende een aantal jaren spreiden.

Waarom kan ik geld lenen voor een nieuwe auto?
Veel kredietverstrekkers bieden de optie voor een speciale lening voor een auto. Uiteraard mag u daarvoor geen negatieve BKR registratie hebben want dan wordt uw lening waarschijnlijk niet verstrekt. Immers, met een negatieve BKR registratie, die u  krijgt als u gedurende langere tijd niet aan een rente en/of terugbetalingstermijn kan voldoen,  heeft de geldgever niet het vertrouwen, dat u de geleende bedragen, inclusief rente keurig terugbetaalt.

Voordelen van een nieuwe auto
Behalve dat het natuurlijk hartstikke fijn is om het gemak van een luxe auto te hebben is de auto tegenwoordig ook een statussymbool in de huidige maatschappij. Men praat erover en noemt het ook wel een “watch-it” en object waarover mensen urenlang gezellig kunnen babbelen. Op vakantie mag een betrouwbare auto uiteraard niet ontbreken. Pech onderweg naar uw vakantieverblijf is wel het laatste wat u wilt.

Geld lenen bij de bank?
Voor een nieuwe auto lenen veel mensen bij de eigen bank Tóch is het af te raden omdat de meeste banken vaak hogere rentetarieven hanteren dan instellingen speciaal gericht op kredieten. Waarom? Omdat banken weten dat u graag bij hen leent, en dat u niet snel bij hen weggaat.  Dus maakt u minder snel de overstap naar een goedkopere verstrekker. En daarom rekenen zij u gewoon wat meer rente! Probeer dus wel gewoon die overstap te maken en  vraag een offerte aan. Vergelijk je autokrediet en beslis dan wat het voordeligste is voor u.

Bezoek de website voor meer informatie : https://geldleneninbelgie.com/