Promotie Cafe
Image default
Financieel

Waarom lenen mensen geld?

Iedereen zal het wel eens tegenkomen in zijn leven; je wilt een grote aanschaf doen maar je hebt niet genoeg geld. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een nieuwe auto, een huis of dure elektronica. Grote aankopen zijn soms ook plots nodig. Je auto kan er spontaan mee stoppen of je wasmachine doet het niet meer. Het kan dus voorkomen dat je snel een nieuwe aankoop moet doen zonder dat je daar de middelen voor hebt op dit moment. Een lening aanvragen kan in zo een geval een goede oplossing zijn.

Hoe lenen werkt

Een lening aanvragen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het kan handig zijn om, voordat je een lening gaat afsluiten, voor je zelf duidelijk te hebben hoeveel geld je nodig hebt. Bij het afsluiten van een lening kun je dan in overleg bepalen over welke termijn jij dit geld weer gaat afbetalen. Deze termijn van afbetaling wordt ook wel de looptijd van de lening genoemd. Je betaalt de lening terug door af te lossen binnen de vastgestelde termijnen. Als je kiest voor een korte looptijd betekent dit dat je per maand meer aflost. Een langere looptijd zorgt er voor dat je de aflossing langer kunt spreiden waardoor je dus een lagere aflossing per maand hoeft te betalen. Het is wel belangrijk om te realiseren dat lenen zorgt voor hogere vaste lasten iedere maand. Je betaalt iedere maand weer een beetje af van je lening waardoor je die maand daardoor minder geld overhoud voor andere dingen. Wil je dus snel weer van je lening af zijn en kun je wat meer geld missen iedere maand, dan is de keuze voor een lening met een korte looptijd wellicht fijner. Heb je iedere maand maar een laag budget dan kun je dus kiezen voor een lening met een langere looptijd en een lager aflossingsbedrag per maand.

Voordelen van lenen

Door nu te lenen kun je op dit moment ook meer kopen. Een lening aanvragen zorgt er dus voor dat je je gewenste aankopen in de toekomst kunt verplaatsen naar nu. Het lenen van geld maakt producten dus snel bereikbaar. Daarnaast is het een groot voordeel dat je door de lening direct eigenaar kan worden van het product dat je wilt kopen. Je hoeft dus niet in overleg met het bedrijf voor een afbetaling of voor het leasen van een product. Daarnaast is het voordeel van een lening dat je zekerheid hebt over het bedrag dat je maandelijks aflost. Je weet namelijk precies hoelang het duurt voordat je je lening hebt afbetaald. Een lening simulatie kan hier meer inzicht in geven.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/