Promotie Cafe
Image default
Auto

Een bedrijfsauto leasen: wat betaalt de werkgever?

Wil je graag binnenkort een bedrijfsauto leasen? Maar vraag je je af hoe het zit met de kosten van zo’n lease auto? Want wat betaalt je werkgever nu precies, en waar betaal jij allemaal voor? Wij leggen het je hier uit.

Welke kosten zijn er?

Bij het leasen van een auto krijg je te maken met leasekosten. Bij leasekosten moet je denken aan de financieringskosten, de operationele kosten (zoals onderhoud), brandstofkosten en het eigen risico bij schade. Je werkgever betaalt over het algemeen al deze leasekosten. Hij betaalt dus de financieringskosten, de operationele kosten, de brandstofkosten en het eigen risico bij schade. Let wel: dit is alleen zo wanneer je als werknemer de auto alleen gebruikt voor (werk)verkeer. Zodra je er ook privé in gaat rijden is het gebruikelijk dat een werkgever hier extra eigen bijdrage voor vraagt. De hoogte van zo’n eigen bijdrage stel je meestal samen vast in een contract. Zo krijg je later niet te maken met onverwachte hoge kosten. Dit is dan ook iets om rekening mee te houden wanneer je er over denkt om een bedrijfsauto leasen.

Kosten voor jezelf

Natuurlijk zijn er kosten die voor de werknemer komen, dus voor jou. Als je bijvoorbeeld meer dan 500 kilometer privé rijdt, wordt er een fiscale bijtelling in rekening gebracht door de belastingdienst. Wanneer je dus meer privé rijdt, dan moet je dit zelf afhandelen met de belastingdienst via je belastingaangifte. En zoals we net al zeiden komt  het ook regelmatig voor dat werkgevers hun werknemer een eigen bijdrage laten betalen. Hou hier dus ook rekening mee. Daarnaast zijn natuurlijk ook de kosten van parkeerboetes en verkeersovertredingen voor je eigen rekening. Hier hoeft je werkgever niet voor te betalen, dit betaal je zelf. Ook de kosten van het wassen van je lease auto komen voor je eigen rekening, dit betaalt je werkgever niet.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl